Intermezzo (1) – dragostea este o prostie facuta in doi

Nu stiu cum sa vorbesc despre cum eu si sotul meu am ajuns sa considerăm divorțul ca o certitudine si ca o soluție la nefericirea noastra.

Boala si moartea mamei au fost un factor – o experienta definitorie si traumatizanta pe care nu am putut-o impartasi cu cel cu care imi impart viata; probabil am avut asteptari nerealiste de la el; probabil m-am comportat gresit; probabil am vrut prea mult.

Infertilitatea a fost un alt factor – o problema de cuplu pe care am abordat-o ca doi straini responsabili doar de propria viata si atat.

Faptul ca noi nu am comunicat niciodata prea bine si ca nu am invatat sa vorbim unul cu celalalt cu siguranta nu a ajutat – am spus la un moment dat ca daca am fi doar noi doi pe lume, relatia noastra ar fi perfecta; fara probleme, fara provocari, fara obstacole. Doar noi doi in mica noastra bula de fericita ignoranță.

În sufletul meu am fost de la începutul nostru cu un picior afară, gata scos pe ușă, pregătită de plecare. Nu am crezut niciodată cu adevarat în trăinicia relației noastre. Am fost cel mai înfocat propovăduitor al dragostei atotbiruitoare fără să fi crezut nicio clipă în ea – v-am mințit frumos pe toți.

M-am refugiat într-un vis ca să nu mă confrunt cu mine, să nu mă lovesc de întrebările importante ale vieții mele – întrebări pentru care nu am avut niciodata răspuns: ce vreau eu de fapt? încotro mă indrept? Am lăsat altcuiva cârma pentru ca m-am considerat incapabilă de a-mi trăi viața; am avut mereu atât de puțină încredere în mine încât e de-a dreptul ridicol!

Și astea sunt doar pietrele mele – și el ale buzunarele pline de bolovani. Lor nu am ce să le fac. Mă lupt cu proprii mei demoni.

Sunt confuză.

Sunt tristă.

Sunt înspăimântată…sunt curioasă să aflu în sfârșit cine sunt.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s