Luni, 21 august 2017

Voi modifica sablonul postărilor periodice, am primit de curând niște sugestii care mi-au placut tare mult.

Astăzi Nu am fost la birou. Dimineata am mers la cumparaturi si am gatit aubergine parmigiana si mousse de ciocolata – divin! Ieri am avut prieteni in vizita așa că am facut și curățenie…da, în sfârșit am casa curata. Dezordinea devenise un lucru care ma frustra dar nici nu mi-am mișcat fundul să rezolv cumva – și dintr-o dată, noi doi am rezolvat în două ore ce nu rezolvasem în trei luni. Poate asta e soluția – periodic invităm oameni în vizită ca să avem un motiv să facem curat.

Sunt recunoscătoare pentru acest jurnal. De când am început să scriu am avut parte nu doar de revelații (pentru că scriind lămuresc anumite aspecte ce-mi sunt neclare), s-au și întâmplat lucruri pe care de mult mi le doream. E ca un fel de peștișor de aur sau ca un duh ce îndeplinește dorințe.

Mă bucur pentru că mă simt atât de împăcată cu mine și pentru că am o claritate a ideilor ce mă surprinde. Mă bucur că am reușit zilele astea să trăiesc în moment, să-l savurez încet, pe deplin, fără să mă grăbesc, fără să îmi fie teamă.

Îmi e dor de toamnă – când eram la liceu nu era nimic mai neplăcut decât începutul de an școlar: întotdeauna ploios, friguros, cu pomi desfrunziți și triști. Acum însă de abia aștept zilele răcoroase în care îmi vine cheful de muncă, am mai multă energie iar când ajung acasă simt parca mai deplin caldura căminului. Și îmi este dor de hainele de toamnă, de stofe pline și mantouri elegante.

Vreau să fiu mai eficientă la birou. Am mulți timpi morți pe care îi irosesc procrastinând. Vreau să concep un plan de bătaie în acest sens.

De azi aleg să mă iert și să fiu mai blândă cu mine – asta din capitolul ”practice what you preach”.

Citesc Carl Sagan – ”Contact” (suprinsă să aflu că înainte de filmul cu Jodie Foster la care m-am uitat cu tata de zeci de ori, a fost o carte).

Ascult frunzele copacilor de la fereastră, ce foșnesc răsucite de vânt. Miroase a ploaie.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s