Sambata, 14 octombrie 2017

Azi: saptamana care a trecut am fost plecata la un targ in Koln (sau Cologne, nu am stiut ca e unul si acelasi oras, la fel cum nu stiam ca Aachen este Aix la Chapelle  – ce nume frumos!) si nu am mai scris. Astazi scriu pentru ca vreau sa recuperez nu pentru ca as avea ceva deosebit de spus. Am o neliniste ciudata, ma simt ca si cum as sari de pe un picior pe altul pe loc. Sunt trista, ma simt parasita si singura dar in acelasi timp puternica si fericita, nerabdatoare sa fac …sa muncesc…sa construiesc…CE? nu stiu…

Am mai citit o carte! Ceea ce este minunat, am sperante ca voi putea sa imi inchei cu succes challenge-ul de pe Goodreads. Doream de mult sa citesc The Shining de Stephen King si in sfarsit am facut-o. Plus ca impreuna cu mai multe prietene incepem un cerc de lectura a la „Jane Austen Book Club” si asta inseamna si mai mult citit…ce bine!

Am vazut zilele trecute doua filme care mi s-au intiparit in suflet si in minte :  Wind River si  A Quiet Passion. Wind River este un thriller cu imagini de o frumusete salbatica  si infricosator in moduri foarte reale, nu in obisnuitul stil glossy hollywoodian, de plastic. A Quiet Passion este un film biografic despre viata lui Emily Dickinson si este deopotriva duios, plin de nostalgie dar si trist, deseori dureros de urmarit.

Am constientizat cat mi-a placut in ultimele luni sa cultiv momente de tihnita contemplare in timpul fiecarei zile si sa redescopar libertatea de a-mi stabili propriul program; in timpul unei discutii cu sotul m-am auzit spunand un adevar esential  – daca nu hotaram impreuna viitorul prefer sa aleg calea mea decat sa merg  pe a lui doar de dragul „nostru”. In sinea mea tanjesc dupa libertate si independenta mai mult decat dupa orice – acesta este adevarul meu si incercarea de a-l ascunde m-a chinuit teribil pana acum; de acum inainte aleg sa imi traiesc adevarul personal si sa nu ma torturez pentru adevarul altora.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s