Luni, 11 decembrie 2017 – bilanț

Cum mă simt eu, cum se ne simțim noi față de luna august?

Realitate vs așteptări: realitatea este că nu s-au schimbat prea multe. A rămas incertitudinea viitorului, a rămas sentimentul de dezamăgire. Așteptările mele erau că voi fi calmă, nu voi face presiuni și nu îmi voi pierde răbdarea, îl voi lăsa pe celălalt să decidă în ritmul său. Realitatea este că mi-am pierdut răbdarea și vreau să ajungem la o decizie cât mai rapid. Realitatea este că mă simt singură, dezamăgită (din nou), neînțeleasă, îndurerată. Realitatea este că nu mai văd rostul acestui exercițiu de așteptare. Vreau planuri și vreau un viitor pentru noi.

Ce-i mai bine: Eu cu mine sunt mai bine. Îmi place să fiu independentă,  liberă de decizii impuse, îmi place să pot spune NU fără remușcări. Mi se pare că mă îndrept spre un echilibru care îmi lipsea. Îmi place că situațiile nu mai sunt pe viață și de moarte și că nu ne mai certăm de parcă ne luptăm pentru supraviețuire. Îmi place că mă pot distanța și ieși din joc. Îmi este mai bine de când simt că nu emoțiile mă controlează ci că în sfârșit am ajuns eu să le controlez – măcar jumătate din timp.

Ce-i mai rău: Am început să conștientizez durerea pe care o va aduce despărțirea și mă tem de ea.

Ce am înțeles despre mine: Că pot face față vieții de una singură, că îmi place libertatea de a alege și de a fi eu!!

Ce am observat că a schimbat celălalt la el: Pare și el mai echilibrat, pretinde mai puțin de la mine.

Ce se poate îmbunătăți/ Exercițiu practic: să vorbească despre ce simte în fraze scurte și clare dacă îl întreb (fără să elaboreze prea mult dar să răspundă) – nu să evite răspunsul.

Aș vrea să petrecem timp împreună doar noi doi, departe de probleme – am încercat asta în septembrie însă mi-am luat țeapă. El a mers în vacanță ca să vadă Italia, să posteze pe Facebook și să mă ignore.

 

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s